marți, 27 martie 2012

Start.......Peisagistica.....Sapa Tarnacop Lopata ...........Inginer

    M-am inscris la peisagistica sa donez si eu bani facultatii.
    In primii doi ani am stat in casa si la facultate ca un peste in conserva. Nu vedeam viitor in ceeace ma invatau profesorii , pentru simplu fapt ca era prea amanuntit tot ce ziceau. Vreau sa spun ca formula florala a unei buruieni din gradina care ar arata cam asa ceva *|* * K5 [C(5-3) a 4-1-] G (3-1) era mult mai important sa stii, decat cum si de ce se sapa o groapa asa de mare la un copac ....
     Acum am inceput in al treilea an sa lucrez in domeniu. S-a schimbat totul pentru mine. Ii total altceva sa lucrezi la o casa si sa incerci sa te vinzi cat mai bine , sau sa stai la facultate si sa inveti formula florala timp de 4 ani si cand iesi stii doar atat.
     Inca nu stiu multe chestii despre cum si de ce se tunde asa un copac, si nu invers, asa ca nici nu ma bag inca in asemenea lucrari singur.Zilnic dau de intrebari pe care le stiu si atunci ii ok .... sunt si intrebari de care habar n-am, atunci ma ajuta de fiecare data google si wikipedia , prieteni mei cei mai buni .
     Cu salaru inca nu ma pot mandrii pentru ca doar acum am inceput sa lucrez. In al dolea rand inca is student caruia ii bine daca poate sa bea o bere dupa munca.
     Acum nu imi pare rau ca m-am inscris aici  la facultatea asta , si o sa termin cand o sa termin ....dar imi place ce fac si ii ok deocamdata .
     In viitor nu ma vad ca un mare Inginer peisagist ca multi altii de la facultate,care habar n-au cum arata o lopata si un tarnacop . Poate si sper ca imi voi castiga salaru cu care o sa ma descurc destul de ok in viitor .
     In trei zile am invatat mai mult decat la facultate intrun semestru, si poate nici nu am sa uit o vreme chestiile astea.
     Peisagistica se invata in gradina ....si nu in banca . Ii foarte frumos ce facem noi , desenam si proiectam pe cateva zeci de hectare intr-un semestru. Intrebarea mea este ca oare cand o sa ajung eu sa  fac o gradina de mai mare de 2 ha?????
    Pentru ca facem chestii asa de frumoase toti peisagistii au in cap ca daca termina facultatea atunci vor face asemenea chestii , dar nu din pacate .....vei sapa si vei vopsi garduri pentru inceput.
    Daca nu ai lucrat ca student in chestia asta ..dupa facultate ori ajungi cu nota zece un somer perfect ....ori te inscrii la alta facultate pentru ca asa se face acum.

Niciun comentariu: